Sos.Constantei | Nr.19 | Bl.C3 | Sc.A | Ap.3 | Mun.Mangalia

+40.737.917.173

Program

Luni,Miercuri,Vineri: 9:30 - 17:30 Marti,Joi: 11:00 - 19:00 Sambata,Duminica: Inchis

Contact

+40.737.917.173

Programare

Te asteptam in clinica noastra

Albire Dentara

Periajul si folosirea firului interdentar sunt mijloace de zi cu zi pentru a ne mentine dintii albi si sanatosi. totusi, daca simtiti ca zambetului dvs ii lipseste stralucire , sau dintii au devenit mai inchisi la culoare cu timpul, va recomandam sa aflati informatii despre albirea dentara.

Ce este albirea dentara?
Albirea dentara este procedura estetica sigura prin care se pot indeparta petele si discromiile dentare cauzate de consumul de cafea, ceai, tutun, fara a afecta smaltul sau dentina. Albirea dentara poate imbunatati considerabil zambetul dvs.

 

De ce dintii isi schimba culoare?
Cauzele discromiilor dentare:
Alimentatia si bauturile : anumite ceaiuri, cafeaua, vinul rosu sunt unele cauze ale ingalbenirii dintilor
fumatul: gudronul care este inchis la culoare si nicotina care este incolora, dar cand intra in contact cu oxigenul devine galbena.
varsta: odata cu varsta smaltul se subtiaza , permitand astfel nuatei dentinei sa se arate trauma poate schimba culoarea dintelui, daca exista si afectareea nervului.medicatia: antihistaminice, antipsihotice si unele medicamente pentru hipertensiune. Copiii care au urmat tratamente indelungate cu antibiotice precum tetraciclina, doxiciclina in perioada formarii dintilor (in perioada intrauterina sau pana in 3 ani)pot prezenta discromii ale dintilor permanenti . de aemenea, chimioterapia si radioterapia in zona fetei, pot schimba culoarea dintilor.

 

Pregatirea:
Orice patologie dentara poate afecta succesul albirii dentare. De exemplu, procesele carioase trebuiesc tratate inainte pentru ca solutia de albire sa nu patrunda prin zona afectata si sa ajunga la nervul dintelui.
Gelul de albire nu va avea efect asupra coroanelor dentare, fatetelor, obturatiilor coronare (plombe).
Inainte de albirea dentara, medicul va indeparta placa bacteriana si tartrul.
Albirea in cabinetul dentar:
Medicul dentist va aplica o bariera gingivala apoi va aplica gelul de albir. in clinica noastra gelul de albire este activat de lampa de albire Beyond care a fost premiata  de celebra revista americana de stomatologie Dental Advisor cu 5 stele din 5. Se pot obtine dinti mai albi cu pana la 12 nuante in doar 30 minute. pe parcursul sedintei, gelul de albire se aplica de 2-3 ori, in functie de nuanta dorita.

 

Efecte secundare:
In timpul albirii dintele se poate deshidrata usor – din aceasta cauza poate aparea o usoara sensibilitate.
In timp dintele se rehidrateaza – apa intra inapoi in smalt . Sensibilitatea dentara postoperatorie se poate rezolva cu aplicarea de geluri cu fluor. Din acest motiv nu se recomanda bauturi colorate in urmatoarele 2 saptamani dupa albire deoarece este timpul in care dintele se rehidrateaza
Gelul de albire nu produce leziuni ale smaltului!!!
Te asteptam in clinica noastra si vei fi impresionat de rezultate….